Наскоро излезлите Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+ са страхотни телефони, които предлагат всичко, което бихме очаквали от един флагман пред 2019 г.

Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+ – най-добрите телефони на Samsung до момента

Защо Galaxy Note 10 и Note 10+ са най-добрите телефони на Samsung

Всичко, което знаем за новите флагмани на Samsung

В това число влиза и възможността за бързо зареждане, която е една от най-желаните екстри в последно време.

И двата телефона пристигат с 25-ватови зарядни устройства, което е голям напредък спрямо 15-ватовите адаптори, които Samsung включи в комплектите на Galaxy S10 и миналогодишния Note 9.

Както вече знаем, Galaxy Note 10+ е съвместим със зарядни от 45 вата, но такова не е добавено в кутията на телефона и трябва да бъде закупено отделно.

Супер бързото зарядно, което не е включено в комплекта на Galaxy Note 10+

Супер бързото зарядно, което не е включено в комплекта на Galaxy Note 10+

45-ватовото зарядно се продава отделно

Оказва се обаче, че собствениците на Note 10+ ще трябва да внимават при избора си, ако решат да се сдобият с 45-ватов адаптор, тъй като телефонът на Samsung поддържа твърде специфичен стандарт на зареждане.

Докато повечето 45-ватови зарядни на пазара са с показатели от 3 ампера и 15 волта, технологията в Note 10+ предполага променлив волтаж при зареждане.

Това означава, че огромното болшинство от 45-ватови зарядни на пазара няма да доставят пълни 45 вата при зареждане, когато са включени в Note 10+.

Както можем да се досетим, това е трик на Samsung, целящ да накара потребителите да купят 45-ватовия адаптор, който компанията продава на сайта си, и да не дават парите си на други компании.

Няма лошо - Apple отдавна използва подобни механизми, за да кара потребителите си да купуват периферни аксесоари само от собствената линия на компанията.