Преди две години Motorola възроди емблематичния си Razr в изцяло обновена версия със сгъваем екран и втори, външен такъв, но телефонът не постигна особена популярност. 

Motorola Razr 5G и какви са подобренията спрямо първия модел

Motorola Razr 5G носи значителни подобрения

Трудно е да му устоим

Той се появи, точно когато Samsung пусна първия Z Flip, с който Razr влезе в неравна конкуренция с по-скромната си камера и по-ниска производителност, но изглежда, че Razr ще получи още един шанс да изненада аудиторията. 

Според Еван Блас от 91Mobiles Motorola подготвя нов вариант на Razr, който за момента носи кодовото име Maven. 

Снимка 452710

Източник: Motorola

Блас твърди, че този път Motorola ще заложи на най-мощните процесори в момента, ще подобри осезаемо камерата и също така ще направи някои важни корекции по дизайна на устройството. 

По негови данни следващият Razr ще е със Snapdragon 8 Gen 1, като ще има вариант и със SD 8 Gen 1+, но е възможно “плюс” версията да се забави, заради забавяния в производството на чипсета. 

Очаква се конфигурацията да е допълнена с до 12GB RAM и до 512GB вградена памет. 

Снимка 495474

Източник: Motorola

Камерата този път ще е двойна и най-вероятно ще е съставена от 50-мегапикселов главен сензор и 13-мегапикселова камера с широк обхват. 

Селфи камерата също ще претърпи промени, казва Блас, като 20-мегапикселовият сензор от първия Razr ще бъде заместен с 32-мегапикселов такъв. 

Снимка 453004

Източник: Motorola

Дебелата долна рамка ще изчезне, но засега не знаем почти нищо за екрана, освен че вероятно ще е с FHD+ резолюция. 

Motorola Edge 30 - най-тънкият 5G смартфон

Най-тънкият 5G смартфон

Новият Motorola Edge 30 - тънък, елегантен и достъпен

Според Блас новият Razr ще се продава на “премиум цена”, което ни навежда на мисълта, че цената му ще надхвърли тази на Razr от 2020 г., който се продаваше за 1400 долара.