LCD дисплей, до 14 дни живот, фирмен софтуер и цена от 100 долара - това са основните характеристики на новия Moto Watch 100, който бе представен тази седмица под марката Motorola. 

Бюджетният Motorola Moto E40 предлага 40 часа с едно зареждане

Бюджетният Motorola Moto E40 предлага 40 часа с едно зареждане

С тройна камера и 6.5-инчов екран

Часовникът изглежда като интересно и достъпно решение за хората, които биха искали да изпробват смартчасовник с повече екстри, но не искат да плащат баснословни суми. 

Moto Watch 100 е с класически кръгъл дизайн и плосък 1.3-инчов LCD екран, което го различава от повечето модели на пазара, които залагат на OLED заради по-ниската консумация на енергия. 

Снимка 553773

Източник: Motorola

Наличен е само в един 42-милиметров размер, корпусът е алуминиев и се предлага в черен или сребърен цвят.

Друга разлика спрямо конкурентните модели на пазара е, че Moto Watch 100 не работи с Wear OS, а залага на фирмената и непознатата до момента MotoOS, за която е трудно да изкажем мнение, преди да сме я тествали. 

Снимка 553772

Източник: Motorola

Тя предлага 26 спортни режима, а на разположение имаме и сензор за сатурация на кислород в кръвта, както и сензор за пулс. 

Типично за джаджите на Motorola, батерията изглежда като една от силните страни на модела и издържа до две седмици, а само за един час можем да получим 100% заряд. 

Снимка 553771

Източник: Motorola

Интересното тук е, че часовникът не е разработка на Motorola, а на компания на име eBuyNow, която има лиценз за ползване на марката. 

Apple Watch Series 7 и какви са промените в новия смартчасовник на компанията

Apple Watch Series 7 идва с (леко) променен дизайн и огромен екран

Добър скок за екрана

Предварителните заявки вече са отворени и очакваме доставките да стартират около 10 декември.