Две се очертават да бъдат най-основните и забележими разлики между очакваната тази година серия iPhone 14 и миналогодишната серия iPhone 13. 

iPhone 14, 14 Max и какви са плановете на Apple за следващите смартфони

Защо iPhone 14 няма да е това, което очакваме

Идва iPhone 14 Max

Едната е, че iPhone mini няма да си спечели място измежду следващата генерация телефони на Apple, a другата е, че регулярният iPhone 14 ще се продава в по-голям вариант под името iPhone 14 Max. 

Тези слухове по-рано бяха потвърдени от изтекли технически изображения на моделите, а наскоро в китайската мрежа Weibo се появиха и снимки на отливките за предстоящите модели, които затвърждават по-ранните предположения. 

Снимка 571103

Източник: Weibo

От картинката ясно виждаме, че Apple подготвя четири модела в само два размера - 6.1-инчови iPhone 14 и iPhone 14 Pro, и 6.7-инчови iPhone 14 Max и iPhone 14 Pro Max. 

Очевидно отново само Pro моделите ще са имат по три камери на гърба си, а анализаторът Минг Чи Куо разкрива, че само те ще бъдат оборудвани с нов 48-мегапикселов главен сензор. 

Снимка 558294

Източник: iStock

Въпреки това и при регулярните модели очакваме да видим обновени сензори, за които се говори, че ще са още по-обемисти спрямо миналогодишните. 

iPhone 14 и как ще се промени лицето на следващия телефон на Apple

Какво ще направи Apple с екрана на iPhone 14

По-добре си беше преди

Появилото се в Weibo изображение показва само гърбовете на устройствата и не отчита още една значима разлика между предстоящите модели, а именно, че Pro вариантите ще са с осезаемо променен прорез в горната част на екрана.