По всичко личи, че устройствата със сгъваеми екрани ще се превърнат в гореща тема на технологичния пазар през идните години, въпреки че първите сгъваеми смартфони все още не са напълно готови.

Huawei, Samsung, сгъваемите им смартфони и защо се превръщат в мираж

Сгъваемите смартфони на Huawei и Samsung се превръщат в мираж

Huawei също ще забави пускането на Mate X

Samsung и Huawei все още не успяват да пуснат сгъваемите си джаджи на масовия пазар, като от доста време има слухове, че Apple също готви подобен продукт.

Тази седмица някогашният хегемон в технологиите IBM получи патент за устройство, което представлява смарт часовник, телефон и таблет в едно.

Снимка 433035

Източник: USPTO

В основата на дизайна е екран, съставен от общо осем панела, които се сгъват един под друг и приличат на малко тесте карти.

Всеки от панелите е с размер от три инча на шест инча, а в таблетен формат всичките осем екрана образуват дисплей с размери от дванадесет на осем инча.

Не знаем само как подобен екран ще бъде удобен на китката ни, но за момента това не е важно.

По-любопитното е, че патентът на IBM предвижда различни интерфейс системи за часовник, телефон и таблет, които ще се преливат една в друга в зависимост от това как ползваме устройството.

В таблетен формат джаджата дори ще може да работи с външна клавиатура и мишка.

Тъй като IBM отдавна не залага на производството на подобни продукти, според някои е доста възможно компанията да отдаде лиценз за въпросния патент на някои от големите съвременни производители в индустрията.