Към момента се смята, че безспорният световен лидер в развитието на навлизащите 5G технологии е Huawei и именно тази позиция на компанията подтикна САЩ да изолира компанията от собствения си пазар.

САЩ удря Huawei с нова порция санкции

САЩ удря Huawei с нова порция санкции

Американските компании няма да могат да купуват от Huawei и ZTE

Въпреки че 5G инфраструктурите са в начален етап от развитието си, китайският гигант вече е започнал да работи по следващия стандарт за мобилна свързаност - 6G, съобщава The Logic.

Компанията вече провежда проучвания и разработва хардуер в центъра си в Отава, Канада, недалеч от границата със САЩ.

Това далеч не означава, че ще видим 6G антени и устройства в близките 10 години, тъй като се смята, че технологията няма да е готова за масовия пазар преди 2030 г.

Към момента дори не е ясно колко по-бърза ще е бъдещата 6G мрежа от 5G мрежата, която към днешна дата е основен фокус за повечето телекомуникационни компании по света.

5G технологията, антените и как ще се промени визията и естетиката на градовете

Как 5G ще промени начина, по който изглеждат градовете

И как някои компании печелят от това

Засега дочуваме, че 6G ще позволи прехвърлянето на терабайти от данни в рамките на секунди, при това със забавяне от под една милисекунда.

За потребителите това едва ли ще представлява осезаема разлика спрямо 5G мрежата, но пък ще е важен аспект при развитието на най-различни автономни технологии, засягащи почти всяка сфера на икономиката и живота.

Huawei, Корея и 5G базата там

Huawei тихомълком отвори 5G база в Корея

Медиите не са били допуснати до събитието