Преди няколко дни от Huawei съобщиха, че предвиждат спад в продажбите на смартфони с между 40 и 60%, което е напълно разбираемо, предвид забраните, наложени от САЩ.

Huawei предвижда огромен спад в продажбите на смартфони

Huawei предвижда огромен спад в продажбите на смартфони

Не е ясно дали Honor 20 изобщо ще се появи

Вчера обаче компанията потвърди в съобщение към Android Authority, че е успяла да подобри рекорда си по най-бързо продаван модел смартфони с P30 и P30 Pro.

Въпросните телефони се появиха на 5 април и само за 85 дни от тях са били продадени над 10 милиона бройки, съобщава Huawei.

Телефоните, разбира се, не попаднаха под ефекта на американските рестрикции и разполагат с всички приложения на Google.

Предходните най-бързо продаващи се модели на компанията бяха устройствата от серията Mate 20, които са достигнали 10 милиона продажби два месеца по-бавно от P30.

Всички тези статистики са показателни за това, че Huawei бе в изключително добра позиция да вземе короната на Samsung като най-голям производител на смартфони на пазара, но, уви, "подсечката" от САЩ се оказа критична.

Служители на Huawei са работили с китайската армия, без знанието на компанията

Служители на Huawei са работили с китайската армия, без знанието на компанията

Huawei са класифицирали емоции на хора от коментари под видеа в мрежата

Въпреки позитивните статистки по отношение на P30 и P30 Pro, компанията наскоро обяви, че след налагането на забраните за търговия с американски компании продажбите извън Китай са спаднали с около 40%.

Xiaomi, Huawei и как се заядоха с цените на P30 и P30 Pro

Как Xiaomi се заяде с Huawei и цените на смартфоните им

Задава се голяма китайска война