Популярността на серията Mate 60 в Китай развълнува мнозина, а сега всички погледи са отправени към следващите устройства, които компанията готви, а именно предстоящата серия Р70.

Huawei Mate 60 и новите проблеми пред компанията

Главоболията, които Mate 60 предизвика на Huawei

Истината излезе наяве

Очакванията са наистина високи, като от Wccftech цитират анонимен анализатор, според който трите нови Р70 модела ще надминат миналогодишната серия със 100-процентов ръст.

Анализаторът не споменава кой чипсет Kirin ще бъде внедрен в P70, но споменава, че и трите ще бъдат оборудвани с перископна камера.

Снимка 642866

Източник: Huawei

Този слух е потвърден и от друг анализатор - Минг-Чи Куо, който доста често и надеждно ни информира за предстоящи интересни джаджи.

Куо също така споменава, че благодарение на преминаването на Huawei към собствените си чипсети Kirin, гамата P70 ще бележи рекорди в продажбите.

Нито един от двата източника обаче може да потвърди точно на какви чипсети Kirin ще заложи Huawei за предстоящите си смартфони.

Снимка 642867

Източник: HiSilicon

Ако приемем, че Huawei и SMIC могат да надхвърлят седем-нанометровата технология, която беше използвана за масовото производство на Kirin 9000S за Mate 60, може да видим по-усъвършенстван пет-нанометров чипсет за P70.

Остава обаче да се види дали SMIC може да закупи специални производствени машини от холандската фирма ASML, тъй като САЩ строго забраняват на последната да доставя високотехнологични инструменти за производство на Китай.

Huawei, камерните сензори и може ли компанията отново да е световният лидер

Може ли Huawei отново да е световният лидер

Не е изключено

Независимо от това, по-рано беше изчислено, че Huawei ще достави около 100 милиона смартфона през 2024 г., което ще доведе до 40% увеличение в сравнение с тази година.