В края на този месец Huawei ще представи тазгодишните си P40 модели. Ще го направи в онлайн стрийм в реално време, след като стана ясно, че груповите мероприятия по цял свят се отлагат.

Huawei P40, P40 Pro и кога и как ще можем да видим моделите за първи път

Кога и как ще можем да видим Huawei P40

Събитието се отменя

През последните няколко седмици видяхме изтекли изображения на P40 Pro, както и детайли около камерите на телефона, а в края на миналата седмица се появиха и техническите му спецификации.

Те не ни казват нищо ново за камерата, което вече не знаем, но пък ни информират, че т.нар. P40 Pro Premium Edition ще е с доста красив 6.7-инчов OLED екран с резолюция от 3160 х 1440р.

В крак с тазгодишните тенденции, екранът ще разполага с честота на опресняване от 120Hz, но самата му форма е най-атрактивната му черта, поне според нас.

Снимка 461975

Източник: Android Headlines

Екранът ще е с огънати краища от всичките си страни, което ще създава усещане за още повече пространство и ще направи боравенето с него по-приятно и за очите, и за пръстите.

Изтеклите от IT Home данни разкриват, че моделът ще работи с чип Kirin 990 5G и ще се продава с 12GB RAM и 512GB място за данни. Ще има и nanoSD слот, с който ще можем значително да увеличим така или иначе голямата памет.

5G антената предполага по-силна батерия и такава действително ще има в P40 Pro - с цели 5500mAh, която ще може да се зарежда с 50-ватово зарядно.