Изглежда представянето на Huawei P40 и P40 Pro е поредното събитие, което няма да може да се състои заради... всички знаем защо.

Apple, iPhone 9 и как коронавирусът не пощади и представянето на новия телефон

Коронавирусът не пощади и iPhone 9

Проблемите в сектора се задълбочават

Добрата новина обаче е, че телефоните все пак ще бъдат представени, въпреки всеобщата паника, защото очевидно от Huawei са решили да не бавят моделите, а да ги покажат на света онлайн.

Така вчера китайският телекомуникационен гигант обяви, че P40 и P40 Pro ще бъдат показани за първи път в дигитална среда, като ще можем да гледаме цялото събитие в реално време в интернет.

Това ще се случи на 26 март, но засега точният час не е обявен.

От поста на Huawei в Twitter научаваме също, че флагманите ще разполагат с атрактивни и мощни камери, което става ясно от хаштага.

Huawei P40 Pro и какво да очакваме от камерата на флагмана

Huawei готви мощна камера за P40 Pro

Задава се вълна от невиждани камери

От TechRadar пък вече са имали възможността да се докоснат до телефоните и споделят, че те разполагат с "ново поколение зуум", което звучи доста обещаващо.

Дали технологията е подобна на тази в Samsung Galaxy S20 Ultra - засега не знаем, но по всичко личи, че флагманът на Samsung и P40 Pro ще влязат в интересен сблъсък и ожесточена борба за интереса на феновете на Android.