Вчера в Шанхай Huawei представи нов член в Mate семейството, който не е смартфон, а хай-енд таблет, доста подобен на iPad Pro.

Джаджата се казва MatePad Pro, защото очевидно вече всички по-мощни устройства трябва да имат "Pro" в името си, но не това е основната прилика с таблета на Apple.

Формата и цялостният дизайн на MatePad Pro са почти едно към едно с iPad Pro, но таблетът на Huawei може да се похвали с доста по-тънка рамка около екрана.

Снимка 454734

Източник: Huawei

Тя е и причината селфи камерата да е поместена в малък отвор в горния десен ъгъл на 10.8-инчовия LCD панел.

MatePad Pro e създаден за хората с креативни професии и предлага доста по отношение на спецификациите.

Можем да избираме между 6GB RAM и 8GB RAM, 128GB и 256GB памет, като процесорът е един и същ в различните модели - Kirin 990.

Снимка 454736

Източник: Huawei

Към тях Huawei са добавили и доста голяма батерия от 7250mAh, която може да бъде зареждана с 40-ватов кабел за супер бързо зареждане или с 15-ватова безжична подложка.

Приятна екстра при MatePad Pro е наличието на общо четири говорителя, дело на Harman Kardon.

В комплекта също така получаваме безплатно безжична клавиатура и писалка, което е доста щедър подарък в сравнение с високите цени на тези джаджи в екосистемата на Apple.

Снимка 454732

Източник: Huawei

Таблетът е с инсталиран Android 10, но (и това е голямо "но") липсват Google Play и останалите Google приложения, с които сме свикнали.

САЩ, Google, Huawei и ще бъдат ли вдигнати санкциите над компанията

Светлина в тунела за Huawei

САЩ обмисля да олекоти санкциите си

Както видяхме по-рано през годината, тази липса не пречи на продажбите на марката в Китай и Азия, но все още е трудно приета сред западните потребители.

Снимка 454737

Източник: Huawei

Именно затова Huawei не разкри кога таблетът ще се появи в Европа и е почти сигурно, че няма да достигне американския пазар.

Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi и каква е равносметката за водещите марки смартфони през 2019 г.

Равносметката за водещите марки смартфони през 2019 г.

Кой печели и кой губи

Когато дойде и в нашите ширини обаче, MatePad Pro със сигурност ще привлече интереса на доста потребители с добрите си характеристики и още по-добрата си цена за подобен клас продукт - едва 470 долара за модела с по-малко памет и RAM.