Тази година Huawei успя да изненада всички и да покаже на света, че компанията далеч не е изоставила амбициите си да бъде сред водещите световни технологични играчи.

Huawei P70 и рекордните продажби, които компанията може да очаква

Huawei се готви за нови рекорди

Задава се Р70

Huawei Mate 60, първият 5G смартфон на марката от няколко години насам, се превърна в голям хит, а компанията изглежда готви още по-големи изненади за догодина.

Ръководителят на потребителския бизнес на Huawei Technologies каза наскоро по време на годишно събитие на феновете на Huawei, че компанията ще пусне нови продукти през следващата година, които могат да "пренапишат историята на индустрията".

Снимка 342799

Източник: GettyImages

По време на събитието Ю също така каза, че Huawei ще пусне собствени приложения и продукти, базирани на своята собствена мобилна платформа HarmonyOS през следващата година, превръщайки фирмата в един от най-добрите оператори на операционни системи в Китай.

Смелото твърдение на Ю идва, след като компанията пусна серията телефони Mate 60, която се захранва от произведения в Китай процесор Kirin 9000s с 5G поддръжка.

Осем седмици след пускането на серията Mate 60 в края на август бяха продадени 2.4 милиона единици, според данни на изследователската компания Counterpoint.

Снимка 642867

Източник: HiSilicon

Отделна оценка на Canalys изчисли доставките на серията Mate 60 на 2.5 милиона бройки до седми ноември, като флагманът Mate 60 Pro представлява повече от 60% от обема.

Междувременно Huawei активно разширява внедряването на своята платформа HarmonyOS, като привлича повече разработчици в собствената си мобилна екосистема.

Huawei, камерните сензори и може ли компанията отново да е световният лидер

Може ли Huawei отново да е световният лидер

Не е изключено

Следващата итерация на HarmonyOS вече няма да поддържа приложения, базирани на Android, като част от стратегията на компанията, изложена по-рано тази година за противодействие на санкциите на САЩ.