Отделянето на Honor от Huawei бе продиктувано най-вече от затрудненията, които двете компании, опериращи под една шапка, започнаха да изпитват вследствие на рестрикциите на САЩ. 

Mate X2, Huawei и новият подход на компанията към сгъваемите смартфони

Всичко за Mate X2 - новия сгъваем смартфон на Huawei

Ще можем ли да си го позволим

Този ход позволи на Honor да продължи да работи с ключови за индустрията компании от рода на Google и Qualcomm, но въпросът, който ни мъчи, е кога моделите на Honor ще започнат да се разграничават по-осезаемо от тези на Huawei по визия и характеристики. 

Ако съдим по наскоро изтекли детайли за първия сгъваем телефон на Honor, едва ли скоро ще видим Honor телефони с истински различна визия. 

Снимка 519911

Източник: Huawei

Информацията за предстоящия модел идва от Weibo и профила Digital Chat Station, който разкрива, че Honor подготвя сгъваем телефон на име Magic Fold, който много звучи като Huawei Mate X2. 

Според обявените данни телефонът ще е с голям външен екран с диагонал от 6.5 инча и вътрешен такъв, който в разгънат формат ще е с размер от осем инча. 

Екранът ще се сгъва навътре, също като този на Mate X2. 

Снимка 519913

Източник: Huawei

Голямата разлика обаче е, че този модел най-вероятно ще се появи с пълен достъп до екстрите на Google и Android. 

Huawei Mate 50 и защо може да не видим тази серия през 2021 г.

Huawei Mate 50 може да не се появи изобщо

Huawei изостава сериозно

Много възможно е Magic Fold да ползва и чисто новия чип Snapdragon 888+ на Qualcomm, до който Honor не би имала достъп, ако все още бе част от Huawei.