Все още помним смартфона Red Hydrogen One, който бе титулован като първият мобилен телефон с холограмен екран. Скъпарският модел на Red обаче по никакъв начин не успя да се наложи на пазара, а мнозина твърдяха, че холограмата всъщност изобщо не е толкова впечатляваща.

Red Hydrogen One, холограмният екран и черната магия

Първият телефон с холограмен дисплей

Red Hydrogen One е като "черна магия"

Все още сме доста далеч от това да създадем джаджа с истински въздействащ холограмен екран, но само срещу 30 долара можем да добавим определена доза холограмен ефект към някои дори по-стари модели смартфони.

Holoscreen e продукт, който прави това възможно. Комплектът, който струва приятно малко пари, включва протектор за екран и мобилно приложение, което взаимодейства с протектора.

Снимка 409737

Източник: Holotech

Благодарение на съвместната работа на двата компонента, получаваме доста реалистична холограма, а, когато изключим приложението, протекторът се държи като най-обикновен защитен слой.

Създателите на Holoscreen твърдят, че продуктът им предоставя може би най-добрата холограма на масовия пазар, но няма как да сме сигурни в това, преди да тестваме сами.

Holoscreen бе представен по време на MWC 2019 и ще може да бъде закупен през втората половина на 2019 г.