Преди няколко дни Apple представи серията iPhone 14, но мнозина побързаха да изразят недоволството си в интернет от липсата на реални иновации и промени в новите модели. 

Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, цена и всичко останало за новите смартфони

iPhone 14 - нещо ново, нещо старо и още по-скъпо

Кой от новите модели да изберем

Основното оплакване сред потребителите е, че Apple е трябвало да направи по-значими промени в телефоните си, вместо да залага на идентичен дизайн и дори на същите чипове, които видяхме при iPhone 13. 

В мрежата веднага се завъртя и забавен пост от Ийв Джобс, една от трите дъщери на легендарния Стив Джобс, която също изглежда е на мнение, че iPhone 14 е твърде сходен с iPhone 13. 

Снимка 586826

Източник: Instagram / evejobs

Ийв публикува снимка в Instagram, на която мъж държи нова риза, еднаква с тази, която вече е облякъл.

Текстът над снимката пояснява: “Аз, когато ъпгрейдвам от iPhone 13 към iPhone 14 след днешното представяне на Apple.”

Ийв изглежда е наследила от баща си концепцията и желанието за реални иновации и тазгодишните продукти на Тим Кук и инженерите на Apple просто не се вписват в разбирането й. 

Вследствие на поста й в интернет се появиха коментари и в двете посоки, като някои подкрепят хумористично изложената теза на Ийв Джобс, докато други смятат, че iPhone 14 действително носи значими подобрения спрямо миналогодишната серия. 

Факт е, че тази година Apple представи нов модел в лицето на iPhone 14 Plus, който замести mini модела, но не можем да пропуснем да отбележим, че iPhone 14 и 14 Plus всъщност разчитат на вече стария A15 Bionic. 

Промените в дизайна на устройствата са незначителни и реални подобрения се наблюдават най-вече при по-скъпите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. 

Снимка 586653

Източник: Apple

За Pro моделите си тази година Apple въведе промени в ноча в горната част на екрана и също така увеличи значително резолюцията на основния сензор на гърба на устройството. 

Беше въведен и сателитен режим, който обаче засега ще е активен само в САЩ и Канада. 

Apple Watch Ultra и всичко за новия смарт часовник

Apple пуска новия Watch Ultra на цената на iPhone 14

Какво предлага новият смарт часовник

На всичкото отгоре Apple увеличи цените на устройствата си извън Северна Америка, което прави решението ни за ъпгрейд от iPhone 13 към iPhone 14 още по-трудно.