От известно време Apple промотира собствения си #ShotOniPhone хаштаг в Instagram и Twitter с идеята да зариби повече потребители по способностите на iPhone.

"Далаверата" за любителите фотографи е, че Apple публикува най-добрите снимки в собствения си профил, а това носи лайкове и последователи за създателите им.

Вчера компанията реши да подсили тази тенденция и обяви официален конкурс за десетте най-добри снимка, направени с iPhone.

В надпреварата могат да се включат собственици на iPhone от цял свят, като участието им се осъществява чрез качване на снимка в Instagram или Twitter, съпроводена с #ShotOniPhone и модела на телефона, с който е направена.

Конкурсът ще е отворен до 7 февруари, след което панел, съставен от лидерите на компанията и Барак Обама, ще разгледат всички кадри и ще обявят десетте най-добри.

Печелившите кадри ще бъдат качени в App Store - официалния уеб сайт на Apple, и ще бъдат изложени на билбордове в много държави по света. 

Щеше да е доста по-интересно, ако наградата имаше поне някаква монетарна стойност. Но стига ни и тая награда, че снимките ни могат да попаднат в полезрението на самия Барак Обама.