iPhone SE безспорно е един от най-харесваните и продавани модели на Apple. Мнозина не спират и да се надяват, че Тим Кук и хората му ще пуснат втори вариант на малкия, но доста мощен модел.

PC Tablet са се добрали до информация, изтекла от Foxconn - един от най-големите производствени партньори на Apple, според която компанията от Купертино действително работи по следващ вариант на SE.

Говори се, че Apple разработва съвременен вариант на телефона, носещ името iPhone XE, който въплъщава всичко, което бихме очаквали от подобен модел през 2019/2020 г.

iPhone XE ще е с подобно на iPhone X лице, лишено от рамки, а самият екран ще е 4.8 инча - малък и практичен, какъвто беше и SE.

Снимка 338820

Източник: Apple World

Телефонът най-вероятно ще има две камери на гърба си, които ще осигурят възможността за портретни снимки, а "под капака" ще има A12 Bionic чип, който видяхме при последните XS, XS Max и XR модели iPhone.

Samsung Galaxy S10e срещу iPhone XR - кой е по-добрият

Samsung Galaxy S10e срещу iPhone XR - кой е по-добрият

Apple отново изостава

Може би най-добрата новина за мнозина е, че Apple обмисля да замени стъкления гръб, на който залага през последните години, с алуминиев такъв. Това драстично ще повиши здравината на целия апарат, но пък ще лиши потребителите от възможността за безжично зареждане.

Защо Apple изостави разработката на безжично зарядно

Защо Apple изостави разработката на безжично зарядно

Прецедент за компанията

Всичко звучи повече от страхотно и нямаме съмнение, че подобен апарат би помогнал на Apple да превъзмогне спада в продажбите си. Според данните на PC Tablet, iPhone XE е възможно да се появи още тази есен, редом с тазгодишните флагмани на Apple.

Apple продължава да губи, а Тим Кук обвинява Китай

Apple продължава да губи, а Тим Кук обвинява Китай

Тим Кук с предупреждение към инвеститорите в Apple