Apple Maps така и никога не успя да се наложи над Google Maps и потребителите обикновени предпочитат да изтеглят и ползват приложението на Google, въпреки че това на Apple е предварително инсталирано на всеки iPhone.

Google Maps Immersive View, Neighborhood Vibe и какво ще предлагат новите функции в приложението

С Google Maps картите оживяват

И какво ще може да правим с Immersive View

Потребителското изживяване винаги е било толкова лошо, че в един момент изпълнителният директор на Apple Тим Кук трябваше да се извини за причиненото разочарование.

Изглежда обаче, че нещата най-накрая се подобряват и собствениците на iPhone започват да оценяват промените, които Apple прави в своето приложение за навигация, разкрива доклад на Wall Street Journal.

Снимка 626997

Източник: Apple

Промени като по-атрактивен дизайн, ясна посока на обществения транспорт, по-бързи маршрути и по-добро представяне на променливия график на метрото в някои страни в сравнение с Google Maps карат все повече потребители да ползват Apple Maps.

WSJ разказва историята на потребител на име Джейн Натоли, която смята себе си за опитен потребител на Google Maps, но казва, че е започнала да използва повече Apple Maps, след като нейният iPhone я подканил да използва приложението на летище.

Приложението успяло да открие, че тя е на летището и е препоръчало магазини и ресторанти в терминала.

Снимка 626998

Източник: Apple

Натоли също смята, че софуерът на Apple дава по-детайлна информация от Google Maps.

Други потребители пък са на мнение, че маршрутите и пътищата са по-лесни и ясни за виждане, отколкото при Google Maps.

Waze, навигация без интернет и какви са преимуществата на приложението пред Google Maps

Навигация без интернет: Waze го може по-добре от Google Maps

За да стигаме винаги от точка А до точка В

Apple Maps също така е доста по-добре интегрирано с други приложения в iPhone, което пък е важен фактор за немалък сегмент от потребителите.