Тази година очакваме от Apple да представи поне седем нови модела iPhone, като един от тях със сигурност ще е последователят на iPhone SE.

Apple, iPhone и какво разкриват новите патенти на компанията за дизайна на iPhone

Готви ли Apple нов дизайн за iPhone

Задава ли се напълно изчистен екран

Засега има много спекулации по отношение на точното наименование на модела, като iPhone 9 и iPhone SE 2 са най-често споменаваните. По-интересно обаче е как ще изглежда въпросният телефон и какво ще може да предложи той на потребителите си.

Вчера, 7 януари, в мрежата се появиха първи изображения на модела, създадени от OnLeaks на базата на изтекли до този момент данни. Макар и снимките да не са оригинални, те се доближават максимално до това, което ще представлява финалният модел.

Снимка 460568

Източник: OnLeaks

В тях виждаме един доста ретро дизайн, който наподобява формите на iPhone 6, 6S, 7 и 8, като най-голямата визуална разлика е в наличието на стъклен вместо алуминиев гръб.

Разочароващ елемент е присъствието на само една задна камера, защото това означава, че фотографските способности на модела едва ли ще са супер забележителни.

Забелязваме също така, че моделът от изображенията е доста дебел - 7.8 милиметра, казват от OnLeaks.

Снимка 460567

Източник: OnLeaks

Това обаче ни навежда на мисълта, че SE 2 може би ще разполага с доста голяма батерия, което е важен фактор за огромна част от потребителите.

Друга добра новина е, че телефонът най-вероятно ще разполага със същите чипове, които видяхме в iPhone 11.

Apple, iPhone 5G и колко по-скъп ще е телефонът през 2020 г.

Задава се още по-скъп iPhone през 2020 г.

От Apple правят всичко възможно, за да смъкнат цената

Като прибавим към това и факта, че телефонът най-вероятно ще струва по-малко от 400 долара, SE 2 започва да изглежда все по-примамлив, въпреки ретро профила си.