Докато милиони бизнеси по света се борят за оцеляването си в хода на пандемията, технологичните гиганти продължават да бележат рекорди в продажбите си и да печелят повече от всякога.

Apple, Samsung, OnePlus, Huawei и кои бяха най-добрите смартфони през 2020 г.

Най-добрите смартфони за 2020 г.

Защото 2020 беше година на страхотни устройства

2020 г. година бе особено позитивна за Apple, след като през последното тримесечие компанията за първи път в историята си отбеляза рекордни продажби за над 100 милиарда долара.

Приходите на Apple за октомври, ноември и декември възлизат на 111.44 милиарда долара, надминавайки значително предварителните прогнози за приходи от 103 милиарда, пише MarketWatch.

Снимка 500704

Източник: Apple

Това е забележителен ръст от 21% спрямо същия период миналата година, когато приходите на Apple възлязоха, а голяма заслуга за това имат новите модели iPhone 12.

Въпреки късното им излизане на пазара, именно те са изиграли важна роля в постижението на компанията и са донесли над 65 милиарда долара, образувайки 59% от общите продажби.

Поради повсеместната дистанционна работа и домашно обучение, продажбите на iPad и Mac компютри също бележат значителен ръст с респективно 41% и 21%.

Снимка 504808

Източник: Apple

Продажбите на други мобилни джаджи, като слушалки и аксесоари за дома, също са нараснали с 30%, като общият брой на активните Apple устройства по света е достигнал 1.65 милиарда през финалното тримесечие на 2020 г.

Apple, Hyundai и преговорите за автономен автомобил

Коя азиатска компания ще помогне за Apple Car

Apple няма нужните компетенции

Така общата печалба на Apple за този период възлиза на 28.76 милиарда долара - почти шест милиарда над печалбите, генерирани за същия период през 2019 г.