18-годишната венецуелка Стефания Фернандез спечели титлата "Мис Вселена 2009" в Насау, Бахамите, съобщава агенция Ройтерс.

Това е втората поредна титла, която отива в южноамериканската страна, след като миналата година Деян Мендоза спечели титлата във Виетнам.

Подгласници на победителката станаха мис Доминиканската Република Ада Айме де ла Круз  и мис Косоово Гона Драгуша.

От вълнение бившата "Мис Вселена"  изпусна короната преди да я постави на победителката за 2009 година. Това е първият случай, в който красавици от една и съща държава печелят титлата две поредни години.

Венецуела е известна със своите хубави жени и е печелила повече международни титли, от която и да е друга страна в света. Южноамериканската държава е печелила мис Вселена през 1979, 1981, 1986, 1996 и  2008, освен това има и пет титли мис Свят.

Само САЩ имат повече победителки в конкурсите мис Вселена - 7.

До финална стигнаха представителките на пет държави - Венецуела, Австралия, Косово, Доминиканската Република и Австралия.

По време на решаващите въпроси Стефания Фернандез бе запитана какви трудности би имала една жена, ако иска да се издигне до президент на голяма корпорация.

"Никакви. Ние сме вече на нивото на мъжете", отговори непоколебимо победителката.

Конкурсът се проведе на Бахамите, като целта на местното правителство бе са разбуди туристическият бизнес, който е в рецесия, заради икономическата криза.