Бившият партньор на поп звездата Джордж Майкъл Кени Гос ще бъде специален гост на погребалната церемония на певеца. Той ще бъде настанен от страната на семейството.

Двамата бяха заедно между 1996 и 2009 година, като неведнъж са казвали, че това е било любовта на живота им.

Бащата на Джордж Кириакос Панайоту изрично е поискал Кени да бъде част от церемонията по изпращането на певеца, като символ на хомосексуалността.

"Не е прието в нашето общество да бъдеш гей и на бащата на Джордж му беше много трудно. Но той го прие такъв какъвто е", съобщава близък до семейството източник, цитиран от "Сън".

Според гръцката православна традиция тялото трябва да бъде погребано до седмица след смъртта. В конкретния случай обаче ще се чакат резултатите от токсикологичните тестове и аутопсията.

Това може да отложи поклонението пред тленните останки на певеца чак за февруари, дори за началото на март. Нещо, което бащата на Джордж иска да избегне. Самият той вече е подготвил всичко, включително и хората, които ще носят ковчега.

Елтън Джон ще пее на погребението на Джордж Майкъл

Елтън Джон ще пее на погребението на Джордж Майкъл

Изпълнението ще бъде подобно на това за Лейди Даяна

В същото време, продължава да се спекулира с информацията, че причина за смъртта на Джордж Майкъл е предозиране с лекарства или наркотици, а не на сърдечна недостатъчност, както беше оповестено след смъртта на поп иконата навръх Коледа.