Тримата бодигарди на Майкъл Джексън - Майк Гарсия, Бил Уайтфилд и Б.ДЖ. Биърд решиха да разкрият пред целия свят, че всъщност певецът никога не е бил гей или педофил. Якичките мъже споделиха, че са прекарали повече време с краля на попа, от който и да било друг, което им давало право веднъж за винаги да спрат обидите по адрес на техният бивш шеф.

"Майкъл беше истински мъж, не хомосексуалист или педофил. Той имаше съвсем нормални мераци към жените и доста често прекарваше времето си с различни такива. Преди всичко обаче, трябва да уточним, че Джексън бе и голям джентълмен. Винаги се отнасяше с необходимото уважение към любовниците си.", коментира Уайтфилд.

Относно насилието върху деца, за което краля на попа бе обвинен през 1993 г. и 2003 г., охранителите разказаха, че това са били "тъпи" спекулации с популярността на певеца.

"Не мисля, че е възможно човек, който първо има три деца, второ ги боготвори, както и те него, да е способен на каквото и да е насилие спрямо малчугани. Да не говорим, че децата на Майкъл постоянно се гушеха в него и му повтаряха, колко много го обичат. Вие преценете дали един любящ човек и родител е способен да извърши такива ужасни неща.", допълни Гарсия.

Охранителите изразиха надежда, чрез техните признания, да бъдат прекратени всички безумни спекулации с покойният Джако.

"Няма грам истина в тези безумни обвинения към Майкъл. Нима мислите, че някакъв си човек, който дори не го познава, може да ви каже каквато и да е истина за него? Прекарали сме толкова години заедно, и ви гарантирам, че Джаксън бе най-добрият човек на тази планета!", сподели финално Биърд.