Една от първите известни личности, които реагираха на смъртта на Майкъл Джексън, е Мадона, която заяви, че е покрусена от скръбната новина.

"Не мога да спра да плача. Винаги съм се възхищавала от Майкъл Джексън. Светът загуби един от великите си музиканти, но неговата музика ще живее вечно. Със сърцето си съм до трите му деца и останалите членове на семейството му. Бог да ги благослови", заяви Мадона пред АП.

Коментари дадоха и звезди от световния шоубизнес:

"Сърцето ми е изпълнено с тъга по повод ужасната загуба на истинския ми приятел Майкъл. Той беше изключителен човек, артист и личност с огромен принос към света. Присъединявам се към семейството му и неговите фенове в почитането на неговия изключителен живот и скърбя за преждевременната му загуба", заяви Брук Шийлдс, която беше дългогодишна приятелка на певеца.

"И аз, и синът ми израснахме с неговите песни. Той живееше под постоянно напрежение още от 5-годишната си възраст. Поради огромния натиск и самотата вероятно му е липсвал нужният баланс", каза в специалното издание на шоуто "Larry King Life" на CNN канадската певица Селин Дион.

Лиса Мари Пресли, дъщеря на рок титана Елвис Пресли, която бе омъжена за Джексън в средата на 90-те, заяви в специално изявление:

"Толкова съм натъжена и объркана с всяка възможна емоция. Сърцето ми е разбито за неговите деца, които бяха всичко за него и за семейството му. Това е такава огромна загуба на толкова много нива, че думите не са достатъчни".

Тъгата си от смъртта на Джако изразиха и Бритни Спиърс, Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, Елизабет Тейлър, Ъшър и други.