На представянето на биографичния си филм Торонто, Лейди Гага съобщи, че прекратява сценична дейност за неопределено време. Тя каза, че причината за това е хронично заболяване, но без да конкретизира какво е то.

Ето че на поредната си изява по повод премиерата на филма "Gaga: Five Foot Two" певицата разкри, че страда от фибромиалгия - състояние, съпътствано от постоянни болки в мускулите, умора и проблеми със съня и паметта. Става въпрос за диагноза подобна на ревматизма, което обаче предразполага към депресия и социално изолиране.

Болестта изцежда физическите и психическите сили, значително засяга работоспособността.

Среща се десет пъти по-често при жените, отколкото при мъжете. Смята се, че 12 милиона американки страдат от фибромиалгия. 

"Искам да помогна за осъзнаването на болестта и да свържа помежду им хората, които страдат от нея", написа Гага в Туитър.

Звездата също така сподели, във връзка с филма, който предстои да бъде излъчен от Netflix, че въпреки известността си, тя често се допитва до близките си и търси техните съвети за кариерата си. Именно те са я окуражили да спре с активната си дейност и да се погрижи за здравето си. 

В крайна сметка, в края на деня аз съм дъщерята на баща ми, дъщерята на майка ми, сестрата на сестра ми", казва Гага.