Крис Корнел почина в сряда след концерт в Детройт. Именитият рок музикант беше на едва 52-години.

Крис Корнел почина внезапно на 52 години

Крис Корнел почина внезапно на 52 години

Семейството на музиканта е в шок

Часове след като новината шокира близките на музиканта, както и милионите му фенове, става известно, че най-вероятно става въпрос за самоубийство.

Корнел се е самоубил чрез обесване. Това потвърди службата за съдебна медицина в окръг Уейн, в северния американски щат Мичиган. 

По-рано представителят на Корнел Брайън Бъмбъри потвърди само, че фронтменът на Soundgarden и Audioslave е починал на 17 май. Бъмбъри описа смъртта на Корнел като "внезапна и неочаквана". Той каза, че предстои аутопсия, която ще разкрие точните причини довели до неочакваната кончина на певеца.

Вестник Mirror пише, че тялото на Корнел е намерено на пода в банята на хотела му от негов близък. Представител на полицията в Детройт е заявил пред вестника, че разследването е за предполагаемо самоубийство.

Десетки звезди от музикалния свят, сред които Джими Пейдж, Нийл Роджърс и Били Айдъл отдадоха почит на музиканта. Само часове преди да почине, Корнел е направил цял концерт със Soundgarden в разпродадена зала в Детройт. Последната песен, която е изпълнил е била кавър на "In My Time of Dying" на Led Zeppelin, пише nme.com.

Легендарният Джими Пейдж написа за него: "RIP Крис Корнел. Невероятно талантлив. Невероятно млад. Невероятно липсващ."