Заради дългове Майкъл Джексън рискува да изгуби не само имота си в Калифорния, но и къщата в Лос Анджелис, където живеят роднините му.

Би Би Си съобщава, че певецът не може да плаща вноските по кредита за къщата, където от няколко години живее семейството му.

Според документите той е задлъжнял със 152 910 долара, съобщава електронното издание РБК.

Кредитът от 4 милиона долара е отпуснат от ипотечния заемодател Indymac Bancorp, със седалище в Пасадена, щата Колифорния.

От документите е видно, че заради просрочване на плащанията поп-идолът е можело да бъде обвинен в неизпълнение на договора още през април и август миналата година.

В същото време, независимо от дълговете, 49-годишният певец иска да вземе още един кредит, за да спаси ранчото си "Невърленд".

По-рано таблоидите съобщиха, че той ще трябва да се раздели със знаменитото си имение, ако не плати дългове от 25 милиона долара.

Представители на властите в град Санта Барбара заявиха, че ако Джексън не погаси просрочените задължения, огромният му имот ще бъде конфискуван още на 19 март. При това на бъдещия търг ще бъде предложено всичко, което се намира в "Невърленд" - от самата къща до люлките и въртележките.

Майкъл Джексън купува ранчото през 1987 година с намерението да създаде там детски парк.

Името е заимствано от острова от приказката за Питър Пан, където децата никога не порастват. След като купува имота с площ 1100 хектара, намиращ се в северозападната част на Санта Барбара, певецът изгражда там зоопарк и увеселителен парк.

Той не живее в ранчото от 2005 година, когато калифорнийски съд го призна за невинен по обвинение в изнасилване на малолетен.

През 2006 "Невърленд" е затворен, след като Джексън не дал заплатите на служителите на комплекса.