Снощи принц Уилям и Кейт Мидълтън присъстваха на тържествен прием в Бъкингамския дворец заедно с кралица Елизабет Втора и кралското семейство на Холандия.

Събитието мина по протокол, но, както винаги, вниманието се насочи не толкова към същността му, отколкото към външния вид на една и друга кралска особа.

Обръщайки поглед конкретно към Кейт Мидълтън, веднага ни правят впечатление няколко акцента от визията. Херцогинята сякаш е по-слаба от всякога, въпреки че вече е майка на три деца. За приема тя избра рокля на любимата си марка Alexander McQueen, за която обаче можем да кажем, че е доста далеч от най-добрите й модни попадения.

Снимка 385246

Източник: GettyImages

Но в случая бижутата успяха доста умело да отклонят вниманието ни от роклята. На нежния врат на Мидълтън блести голямо колие с диаманти и перли, а на ушите й - обеци, които допълват комплекта.

Веднага прави впечатление и украшението, което гордо стои от лявата част на тоалета на Кейт. Това е първият път, в който я виждаме да носи Ордена на кралското семейство, който представлява миниатюрен портрет на Елизабет Втора на младини.

Снимка 385256

Източник: Facebook / Vanity Fair

Но черешката на тортата е друга - голямата тиара на главата на Кейт, обсипана с безброй скъпоценни камъни. И това не е просто поредното скъпо бижу на херцогинята, защото има голяма сантиментална стойност, особено за нейния съпруг принц Уилям.

Кейт Мидълтън и майка й Каръл - като две капки вода

Кейт Мидълтън и майка й Каръл - като две капки вода

Коя от коя си "краде" вдъхновение

Тиарата бе любимото бижу на покойната принцеса Даяна, а в последните години виждаме Мидълтън неведнъж с него. Явно на нея се пада честта да продължи да почита паметта на майката на съпруга си и да ни напомня за нея винаги, когато се появи с красивата тиара.