Дебютиралият трейлър на филма "Урбанистични митове" разгневи семейството и феновете на поп легендата Майкъл Джексън.

Лентата разказва за пътуване, което певецът и актьорите Марлон Брандо и Елизабет Трейлър предприемат през 2001 г., непосредствено след атентатите на Световния търговски център в Ню Йорк.

В ролята на музиканта ще видим британския актьор Джоузеф Файнс. Именно неговият кастинг е ябълката на раздора за семейството и феновете на Майкъл, пише missbloom.bg.

Най-огорчена от филма изглежда е дъщерята на покойния Джексън, Парис. Малко след като трейлърът към филма дебютира онлайн, тя написа в Twitter:

"Невероятно обидена съм и съм сигурна, че много други хора изпитват същото. Това нещо ме кара да повърна!"

Снимка 272736

Малко по-късно племенникът на Майкъл, Тадж Джексън, подкрепи Парис, пишейки: "За съжаление ето с такива неща трябва да се справя моето семейство. Нямам думи за да опиша това откровено неуважение."

Основният проблем е фактът, че Файнс е британец. Феновете на поп легендата създадоха петиция, с която да бойкотират филма. В нея вече са се подписали над 20 000 души, за които е неприемливо "бял британски актьор да е първият избор да изиграе един от най-иконичните чернокожи музиканти."

Преди време Джоузеф Файнс защити участието си в проекта. Актьорът заяви, че "е очевидно, че Майкъл Джексън е имал проблем с пигментацията на кожата и вероятно е бил по-близо до неговия цвят, отколкото до своя собствен."

Снимка 272739