Френски съд осъди френското списание "Клоузър" да изплати обезщетение от над 100 хиляди евро на принц Уилям и съпругата му, за публикуването на снимки с голите й гърди през 2012 година, предава БТА.

Главната редакторка на изданието Лоранс Пио и неговият директор Ернесто Маури освен това бяха глобени с максималната предвидена от закона санкция от 45 хиляди евро от съда в Нантер.

Наглостта на папараците на изданието, които заснеха Уилям и Кейт по време на лятната им почивка, шокира навремето британската монархия.

Кейт Мидълтън поиска крупна сума за голите снимки

Кейт Мидълтън поиска крупна сума за голите снимки

Делото срещу трима папараци беше възобновено във Франция

Принц Уилям и съпругата му получиха всеки по 50 хиляди евро обезщетение, което е много по-малко от общата сума, посочена в иска им - 1,5 милиона евро.

Всички подсъдими бяха осъдени за нарушаване на личния живот на кралската двойка или за съучастничество.

Адвокатите на сп. "Клоузър" изразиха задоволство от произнесената присъда, която според тях съответства на законодателството.

Що се касае до глобите, наложени на ръководството, те били прекалени за "случай от частен характер", по думите на защитата.

Двамата папараци - Сирил Моро и Доминик Жаковид, заснели скандалните снимки, бяха глобени с по 10 хиляди евро.

На кадрите, публикувани в списание "Клоузър" на 14 септември 2012 година, се виждат принц Уилям и съпругата му край басейна в луксозно имение в Люберон в югоизточната част на Франция. Херцогинята на Кембридж беше заснета да се пече по монокини.