Преди около две-три години Илон Мъск бе в зенита на ораторското си майсторство. Обещаваше наляво и надясно как ще изпрати едва ли цялото човечество на Марс, говореше за несметни печалби за инвеститорите на Tesla, за невероятен и ускорен производствен цикъл на автомобили, и за следващо поколение покриви.

Tesla минава в режим на денонощно производство

Tesla минава в режим на денонощно производство

Нареждане от най-високо ниво

През последните месеци обаче стана ясно, че фабриките на Tesla изобщо не смогват със обявените от Мъск срокове, а някои от продадените автомобили бяха върнати в халетата за корекции.

Tesla изтегля рекорден брой дефектни коли

Tesla изтегля рекорден брой дефектни коли

Това е най-голямата акция в историята на американския производител

Наскоро Ройтерс съобщи, че производството на соларните покривни панели също се движи много след график.

Panasonic е компанията, ангажираната от Tesla, за направата на компонентите в панелите, и по всичко личи, че тези части ще бъдат раздадени на други купувачи в индустрията.

Нито Ройтерс, нито Tesla съобщават конкретни числа, но се говори за "големи количества" от компоненти, които Panasonic вече са разпродали.

Снимка 372699

Източник: Tesla

От Panasonic отказват да коментират с конкретика, но вярват, че Tesla ще се възползва от услугите на японската компания само и единствено, ако успее да превърне соларните панели в масов продукт.

В същото време компанията на Мъск е поставена под напрежение и от правителството на САЩ. Фабриката, в която се произвеждат панелите, бе построена с над половин милиард държавни средства.

Клаузата, която тревожи Мъск е, че трябва да инвестира над 5 милиарда долара в щата Ню Йорк, където е фабриката, както и да даде работа на поне 1460 души от региона.

Държавата се притеснява, че Tesla не се движи по план, но разчита, че ще може да й назначи глоби за нарушение на първоначалния договор, които могат да възлизат на 41.2 милиона долара на година.

Добре че Мъск е в ръцете на млада и пламенна дама, защото сигурно му е доста напрегнато в офиса.

Илон Мъск и младото му гадже станаха за смях

Илон Мъск и младото му гадже станаха за смях

Ето къде е проблемът