Когато заговорим за големи технологични компании, обикновено си представяме големи, лъскави и луксозни сгради, където работата е песен, шефовете са сговорчиви и мотивиращи, а заплатите - астрономически.

Дори в някои фирми ситуацията наистина да е такава, те по-скоро са изключение, ако съдим по публикации през последните две години, отнасящи се до Apple, Google и Amazon.

Истината е, че Tesla също е сред работодателите, които получават крайно негативни отзиви от служителите си, бивши и настоящи такива, въпреки привидно увереното и спокойно ръководство на Илон Мъск.

Съдят Илон Мъск за клевета в педофилство

Съдят Илон Мъск за клевета в педофилство

Помните ли историята с детския футболен отбор в Тайланд?

Мъск създава "токсична среда на работа"

Според някои вече напуснали служители на Tesla, Илон Мъск създава "токсична среда на работа", която кара работниците в компанията да се чувстват безполезни, недооценени и лесно заменяеми.

Снимка 422977

Източник: GettyImages

Бивш служител на Tesla споделя за Business Insider, че ако в дадена ситуация не си подготвен с решение на определен проблем и не достигнеш това решение в рамките на няколко дни - изхвърчаш през вратата.

Заплахите, високият тон и пренебрежителното отношение са само някои от инструментите, с които Мъск управлява предприятието.

Безкрайни дни

Няколко различни служители на компанията твърдят, че бракът им е бил пред разпад, заради безумните часове на работа, които Мъск изисква от тях.

За хората, заемащи ниско квалифицирани мениджърски длъжности, не е нетипично да остават на работа по над 70 часа на седмица.

Недоволните клиенти

Въпреки популярността на автомобилите на Tesla, колите им определено не са лишени от дефекти.

Снимка 409735

Източник: iStock

Служители на компанията разкриват, че от висшия мениджмънт сериозно порицават всяка идея и инициатива за компенсация на клиентите, и тормозят всеки, който е решил да бъде по-отзивчив с даден клиент.

Нулева сигурност

Tesla може и да се радва на голям интерес, заради иновативните си методи и технологии, но позицията на компанията далеч не е сигурна.

Въпреки рекордните продажби, Tesla продължава да губи стотици милиони

Tesla продължава да губи стотици милиони

Илон Мъск запазва позитивния си тон

През последните години често виждаме как коментар в Twitter или непремислено изявление от страна на Мъск водят до моментални промени в настроенията на инвеститорите.

Това означава, че във всеки един момент дадена позиция може да бъде съкратена, което оставя работниците в усещане за тотална несигурност.