Какво би накарало една дама да напусне дългогодишната си работа като архитект, да си построи кемпер и да обикаля Европа в екип с кучето си?

Преди шест месеца Вики прави точно това - напуска работата си в Берлин, купува и тотално преправя Фолксваген ван в малко студио на колела, грабва кучето си Клео и поема на пътешествие, което не е сигурна къде ще я отведе.

Самата тя твърди, че винаги е искала да пътешества, но никога не е могла да си позволи повече от едномесечна екскурзия, тъй като работата ѝ изисквала много от нея. Така решава, че може да използва ранните си тридесет години, за да живее живота, за който винаги е мечтала, преди да "порасне" и да създаде семейство.

Благодарение на опита си като архитект, Вики сама успява да трансформира вана "Ила", който днес е оборудван с всичко, от което се нуждае домакинството ѝ.

Интересното е, че Вики не е похарчила почти никакви пари за оборудването и приспособяването на возилото, като вместо това е събирала непотребни и изхвърлени предмети, които реновирала сама.

Под леглото ѝ се крие мини кухня, която се плъзга на колелца и излиза през задната врата на вана, а в предната част Вики е сковала гардероб, бар плот и компактни рафтове, които побират всичките ѝ принадлежности.

В момента пътят на Вики минава през Испания, Португалия, Франция и Швейцария, а крайната ѝ цел е Северния полюс.