В социалните медии, а и в медиите като цяло, стана популярна една снимка на членове на екипажа на Ryanair. Сигурно и вие (като нас) се чудите защо и как стана толкова популярна.

На 14 октомври страница във Facebook, наречена Ryanair MUST CHANGE, публикува снимка на шестима служители, които са легнали на пода с униформите си на международното летище Малага в Испания.

Оттогава снимката е била споделена повече от 2000 пъти и предизвика редица коментари около отношението на ирландската авиокомпания към нейните служители.

"Това е екипът от Порто снощи, легнали на пода в стаята на екипажа в Малага. Полетът беше отложен поради бурята и компанията ги остави там", се казва в текста под снимката.

На 17 октомври обаче Ryanair "отвърна на удара" като качи видеоклип в своята Twitter страница, за да докаже, че снимката е изфабрикувана. "Ryanair дава доказателство, че популярната снимка на служителите на компанията, които спят на пода в стаята на екипажа, е фалшива", пише в поста авиокомпанията.

Във видеото се вижда, че докато хората стоят седнали на столове, няколко души отиват в ъгъла на стаята, пускат багажите си и лягат. Минути по-късно (вероятно след заснемането на снимката) всички се изправят отново.