Преследването на хора, с които до скоро сме имали интимни отношения, е повече от лесно в свят на всевъзможни канали за комуникация. Дори вече да не сме приятели с гаджето във Facebook, със сигурност сме завързали толкова общи приятелства, че няма да е трудно да проследим какви ги върши с компанията.

А и Instagram профилът понякога остава на заден план и като вратичка в проследяването на личния живот на определена личност след като ние вече не сме част от него. T.нар. столкване (дебнене) придобива нови и нови измерения и се превръща в мания за мнозина. 

Снимка 354039

Източник: iStock

Дори в начините за преследване на бившите си има тенденции. И най-актуалната днес се нарича "orbiting". Зад това понятие стои просто обяснение - продължаваме да бъдем в нечие обкръжение без да общуваме с него. Продължаваме да виждаме неговите публикации в потока с новини, да харесваме някои от тях, а други искрено да ни вбесяват.

Но, въпреки това не спираме да си причиняваме безсмисленото мъчение. Защото така усещаме, че все още сме свързани по някакъв начин с този човек. А историите в Instagram се оказват много коварна екстра. И ние виждаме какво прави въпросният човек, и той вижда, че ние гледаме.

Подобно увлечение по чуждия живот може да навреди сериозно на емоционалното ни състояние. Ако усетим, че залитаме и се превръщаме в професионален преследвач, то трябва да се замислим какво искаме да постигнем с това.

Снимка 354019

Източник: Facebook / Someecards

Ако просто информираността за доскорошната половинка ни кара да се чувстваме по-добре, отколкото да не знаем какви ги върши, тогава няма проблем. Но ако това ни пречи самите ние да живеем добре без него/нея, то тогава е време да разчистим социалните си мрежи.

Докато чакаме сигнал, че вероятно има шанс да се съберем отново, който идва под формата на споделена снимка от общо пътуване или песен с конкретен текст, просто няма как да продължим напред, коментира сексологът Ники Голдщайн пред Daily Mail. А да не говорим за травмата, която би ни нанесло едно тагване отнякъде с потенциален нов обект на желание.

Марк Зукърбърг обяви нови промени във Facebook, Messenger и Instagram

Марк Зукърбърг обяви нови промени във Facebook, Messenger и Instagram

Tinder, пази се!

Независимо дали следим пасивно какви ги върши доскорошната половинка в социалните мрежи или пък атакуваме с десетки лайкове ежедневно, подобни отчаяни действия от наша страна няма да доведат до нищо добро. Затова и за столкването има хиляди забавни картинки във Facebook и Instagram. А изводът - най-много и ние да станем за смях...