Ех, тези милениали. Всички работодатели непрестанно сочат с пръст хората, които в момента са на възраст от 22 до 35 години, и хвърлят на плещите им отговорността за много от нередностите на модерния свят.

Те са самонадеяни, самовлюбени, приятно мързеливи, залитат по вегански диети и шарени цветове, на тях не може да се разчита, чувстват, че заслужават всичко, без да са работили и прочие, и прочие.

Дори всички тези определения за милениалите да са преувеличени, някъде там все пак лежи и мъничко истина. Или повече.

Скорошно американско проучване заковава поредния пирон в стената на милениалския идеализъм със статистика, която сочи, че около 53% от хората на тази възраст вярват, че един ден ще станат милионери.

Проучването е обхванало общо 1500 души от това поколение, голяма част от които са имали поне два кредита и студентски заем в портфолиото си.

7% от тях са дали мнение, че ще станат милионери още преди да станат на 30 години. За сравнение, едва около 7% от всички домакинства в САЩ имат състояние, равняващо се на поне един милион долара.

Въпреки че не е напълно уместно да сравняваме българските милениали с американските, сме убедени, че и у нас подобно проучване не би донесло много по-различни резултати.