Настъпва нощта срещу Богоявление - Йордановден - това е една от най-магичните нощи на годината. Водици или Водокръщи е голям български празник, който води началото си от езическите времена.

Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа сила на водата, нейната способност да "помни" и преклонението на хората пред животворящата й същност.

Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея - жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода... А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!

Какво се прави в нощта срещу Водици (5-ти срещу 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината или как да наречеш водата си?

Когато се стъмни навън на 5-ти януари вечерта, налей вода в едно котле или малка тенджерка. Желателно е съдът да не е пластмасов. Изнеси водата навън - на двора, на балкона или перваза на прозореца. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Поздрави я и й кажи името си, за да се запознаете. Постойте още малко така заедно и се прибери. Нека Водата ти остане няколко часа под небето да се "измълчи" и пречисти. Преди полунощ излез отново при нея. Точно тогава, преди Водици, силата й става най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Свържи се с твоята вода.

Помисли, кое е най-голямото ти желание - кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова сила и радост. Когато си сигурен кое е желанието ти го изречи на глас.

Притихни отново и постой с нея. Опитай се да "видиш" тази картина в Твоята вода. И отново на глас кажи най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

После покрий водата с чиста бяла кърпа и се прибери. На следващата сутрин - на 6 януари, след като се събудиш първо отиди при водата си. Измий си очите с нея, можеш да отпиеш, можеш да полееш цветето си и да напръскаш дома си. Не забравай да й благодариш!

Това е наречена вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството яяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце!

Източник: pozitivnoto.info