Новите колекции вече ни чакат по магазините. Ако планираме скоро шопинг тур за есенни придобивки, а са ни слаби ангелите, когато става дума за пазаруване, ето няколко съвета как да не стигаме до крайности.

Високи токчета

Не само, че ще изглеждаме секси, докато се разхождаме в мола, но и ще изпитаме още един неочакван ефект на тези обувки.

Според изследвания по темата, когато сме на токчета, съзнанието ни е ангажирано най-вече с мисълта да балансираме на тях. А това ни кара да избягваме импулсивните покупки и да обръщаме внимание на продукти предимно от среден клас.

Добре знаем, че токчетата не са подходящи за дълги преходи нито по улиците, нито по магазините. Така че вероятността да изнемощеем след около час, когато сме разгледали едва половината магазини, е доста голяма. 

Снимка 375775

Източник: iStock

Банкноти

Все по-често пазаруваме с карта по магазините. Това, от една страна, си е удобство, но и е доста подлъгващо. Когато не виждаме и не докосваме парите, сме склонни да харчим много повече.

Затова е по-добре да ходим на шопинг с конкретна сума в кеш. Още по-добре е и банкнотите да са нови, неизмачкани. Тогава ще ни е по-трудно да се разделим с  тях, дори в замяна дa получим онази рокля, която сме си харесали отдавна.

Пауза

Два пъти мисли, един път поръчвай. Това важи най-вече за онлайн покупките, които е по-вероятно да са импулсивни. Преди да натиснем бутона зa плащане или да се отправим към касата на магазина трябва да спрем за няколко секунди и да помислим дали наистина искаме тази дреха или просто сме нервни и депресирани и имаме нужда от нещо ново. А дали е точно този панталон или по-добре вечеря с приятелки?

Снимка 375768

Източник: iStock

Приятелства

Може да ни звучи страхотно да бъдем близки с персонала в любимия магазин. Но това си е подводен камък. Не бива да забавяме, че служителите все пак са там на работа, а целта им е да продават колкото се може повече.

Колкото повече комуникираме с тях, толкова по-голяма е вероятността да си тръгнем с покупка, пише Reader's Digest. Все пак, ако някой ни обръща внимание половин час и ни консултира, след това ще ни е гузно да си тръгнем с празни ръце, нали?!

Подаръци

Покрай празници се втурваме да търсим изгодни сделки. Все пак, трябва да купим подаръци на роднини, приятели, колеги...

Топ шопинг дестинации в Европа

Топ шопинг дестинации в Европа

Време е за смяна на гардероба

Ако успеем да намерим достатъчно изгодни попадения обаче, има голяма вероятност след това да се възнаградим, че сме спестили. Така сумата, която е отишла за подаръци, ще похарчим за някоя непремислена покупка.