Безспорно, сексът е съществена част от всяка връзка. Но дали е най-важната й съставка?

Все повече изследвания показват, че желанието за интимно общуване сред младите намалява. Виновни са стресът на работното място и финансовата несигурност. 

И тук изниква логичният въпрос дали е възможно да имаме пълноценни взаимоотношения, без да правим секс по няколко пъти в седмицата.

Според сексолога Ники Голдщайн, е напълно възможно. Освен ако не сме нимфомани, разбира се. Но тогава надали ще намерим щастие, преди да излекуваме проблема си.

Снимка 355380

Източник: iStock

Първи тръпки

В началото на всяка връзка страстта взима превес и с новата си половинка искаме да прекарваме колкото се може повече време в леглото. Но с времето ситуацията се променя, идва и новият график за секс, който не е задължително да бъде признак за проблем.

Големите надежди, реалната картинка

В повечето случаи изискванията към сексуалния живот са прекалено големи, понякога дори нереалистични. А това може да съсипе една наистина щастлива връзка. Просто не трябва да се притесняваме, че половинката ни ще ни зареже, ако не правим секс все ден и не сме поне толкова добри, колкото са звездите от филмите за възрастни.

Нагонът и всичко останало

Сексът сe превръща в толкова важна част от връзката, колкото внимание му отделяме. Това не е единственият начин да покажем любов и привързаност и със сигурност само общуването в леглото не може да ни накара да се почувстваме задоволени от връзката.

Снимка 355384

Източник: iStock

Някои хора имат голямо желание за секс и смятат, че трябва то да бъде винаги задоволено, за да са и двамата с партньора щастливи. Но при други двойки взима превес не нагонът, а привързаността, разбирането, комуникацията.

И вълкът сит, и жената яла

Най-важното е с половинката да сме на една и съща вълна, а сексът да има еднакво място в йерархията на връзката ни. В противен случай винаги се получават неразбирателства и някой остава неудовлетворен.

Какво става с тялото ни, когато спрем да правим секс

Какво става с тялото ни, когато спрем да правим секс

Няколко неприятни и малко полезни неща

Ако ни се прави секс всеки ден, то партньорът ни ще се чувства длъжен да удовлетворява желанието ни, дори да не му е до креватни приключения.

Според д-р Голдщайн, цитирана от Daily Mail, сексът е само ключът към важните компоненти на пълноценната връзка - уважение, интимност, забавление, разбиране, комуникация. Но не всичко се изчерпва с него, а едва започва.