Бременността и раждането безспорно са стресиращи както за психиката, така и за физиката на една жена. Животът придобива нов смисъл, а тялото - нови форми. А ако това се повтори цели седем пъти?

Джесика Енслоу е 43-годишна американка, майка на седем деца. Първото идва на бял свят, когато тя е едва на 19. И тогава, дни след раждането, изглежда много по-зле, отколкото сега.

Самата тя често обича да прави сравнения между минало и настояще и да позира с многочисленото си поколение. А на тези кадри като нищо можем да я сбъркаме за едно от децата - каката на всички например.

Най-малкият син на Джесика е на четири години, а най-голямата й дъщеря - на 23. А още с първото раждане започват проблеми на многодетната майка с килограмите и тялото, което е далеч от желаното.

А как успява да изглежда така на 43 и след седем раждания?

Енслоу влиза в ролята на влогър и мотиватор чрез Instagram, желаейки да стимулира всички майка да влязат отново във форма. Затова и почти ежедневно се снима как тренира - в залата, крос или вкъщи.

В последните месеци набляга и на упражненията с тежести, благодарение на които оформя мускулите. И разликата между миналата и тази година е забележима.

Разбира се, да намираш време да тренираш, когато имаш седем деца, не е никак лесна задача. Но не е и непостижима с правилния график.

А храненето? Да, и то е от достатъчно голямо значение, за да му обръща Джесика достатъчно голямо внимание. През годините тя опитва много диети, но без желаните резултати. Ограничава любимите си храни (като Нутела), но продължава да вижда в огледалото не това, което иска.

В един момент на многодетната майка й омръзва от всички ограничения и решава, че е време за промяна. Тя идва с две думи - интуитивно хранене. Ако ти се яде нещо - хапваш го. В малко количество. А след това гориш калориите с тренировки.

E, все пак Джесика акцентира и предимно на веган ястията. Но просто защото те я карат да се чувства жизнена.

Интуитивно хранене - златната среда на хранителните режими

Що е то интуитивно хранене

Всичко друго, но не и диета

Джесика е последовател на идеята, че тялото ни най-добре знае от какво кога има нужда. И ни дава сигнали да задоволим тези нужди. Категорична е, че не бива да се лишаваме от нищо, а да бъдем в хармония и да следваме целта си. Нейната - да изглежда повече от добре, със сигурност е постигната.