Лятото е тук, а с него и времето за обувки на босо, красив педикюр и нови сандали. Всичко това е вълнуващо и приятно, стига да го нямаше проблемът с появата на мехурчета и мазоли. Те са неизбежни, когато носим нови обувки, чиято кожа още е твърда, както и когато каишките на сандалите се трият о кожата на краката ни. С няколко предварителни стъпки може да избегнем тази неприятност.

Christian Louboutin

Източник: net-a-porter.com

Christian Louboutin

Разтъпкване

Когато решаваме да обуем новите си обувки, най-добре първо да ги "разходим" за няколко часа вкъщи. Друг вариант е да ги вземем в офиса и да ги носим половин ден. Така те постепенно ще заемат формата на ходилата ни, без да сме изтормозили отведнъж краката си.

Sophia Webster

Източник: net-a-porter.com

Sophia Webster

Лепенки и силиконови подложки

Винаги е добре да сме запасени с няколко лепенки, когато носим нови обувки или такива, които знаем, че ни причиняват наранявания. Силиконовите лепенки за каишки на сандали и подложките под възглавничката на крака също са много полезни.

Prada

Източник: net-a-porter.com

Prada

Овлажняване и пак овлажняване

С настъпването на лятото е добре да се грижим редовно за педикюра си. И под това имаме предвид не просто да сме добре лакирани, но и да глезим редовно ходилата си със солени вани през няколко дни и нанасяне на крем всяка вечер. Избираме такъв с по-висок процент съдържание на уреа.

Chloe

Източник: net-a-porter.com

Chloe

Ако все пак се появят мехури

Дерматолозите съветват да ги пукнем със стерилна игла, след което да нанесем антибиотичен крем и да покрием с лепенка. През нощта е добре да махнем лепенката, за да може кожата да диша. И да носим удобни обувки през следващите няколко дни.