Когато се опитваме да насърчим положителна промяна в света, се оказва трудно да направим така, че нашият глас да бъде чут и да се откроява, без значение колко благородна е каузата.

Но един човек намира уникално, донякъде малко биещо на очи, решение: да се съблича гол на публични места и да се снима.

The Naked Professor (голият професор) е блог и профил в Instagram, посветен на насърчаването на хората - и по-специално на мъжете, да станат по-свързани със себе си, да освободят умовете си, да разкрият истинската си същност и да се гордеят с това кои са.

Мъжът зад голото тяло е Бен - 36-годишен технологичен предприемач от югозападен Лондон.

Независимо дали гледа над река Темза и парламента в Лондон, или се разхожда на някое по уединено място, Бен е напълно гол на почти всичките си снимки, които са придружени с текст с послание.

Той не го прави, за да обърнем внимание на внушителната му физика - Бен се надява да разпространи мотивиращата си нагласа сред своите близо 21 хиляди последователи в Instagram и всички хора по света.

The Naked Professor смята, че технологията в наши дни завладява съзнанието на човек напълно. Кара ни да се чувстваме така сякаш голяма част от нашия живот е в ръцете на някой друг, а това води до създаване на излишни бариери и страхове.

Именно чувството на страх кара Бен да потърси контрол в своя живот. Той започва с малки стъпки да прави нещо, към което има пряко влияние - да се съблича без притеснения и страх, и да позира на различни оживени локации.

Преди появата на профила му в Instagram, Бен създава блог, в който в ролята на коуч пише по различни житейски теми, като постепенно става все по-запален по споделянето на своите послания. Но Без осъзнава, че се нуждае от начин, за да се открои от тълпата. И той го намира - да бъде гол.

Мотивиращите послания на Бен са много, както и локациите, на които се снима, но все пак има едно нещо, което не се променя с времето. Това е стилът на The Naked Professor.