Поддържането на дълга коса не е никак лесно, а когато стане въпрос за подсушаване, нещата се усложняват още повече. 

 

Дългата коса изсъхва бавно, а и трябва да внимаваме, когато използваме сешоар, за да не я увредим. На първо място идва именно сешоарът. Не е нужно да бъде много скъп, но не трябва и да избираме най-евтините варианти, защото те невинаги дават желания резултат. 

Кърпата

Снимка 345524

Източник: iStock

Най-честата грешка, преди да прибегнем към подсушаването, е, че държим косата си увита в кърпа прекалено дълго време. Една памучна кърпа може да доведе до нежеланото начупване на косъма. Препоръчително е да използваме микрофибърна, но все пак - какъвто и тип да изберем, не трябва да я оставяме увита около косата повече от 10 минути. 

Четката

Снимка 345521

Източник: iStock

Хубаво е да избягваме сресването на косата, докато е още мокра, защото това също я накъсва. Първо, трябва да я подсушим, и чак тогава да я срешим. 

Превенция

Преди да посегнем към сешоара, трябва да третираме косата си със спрей за защита от топлина. И да сме сигурни, че ще го нанесем по цялата повърхност, а не само на места. 

Трайно изправяне на косата със 100% естествена процедура

Трайно изправяне на косата със 100% естествена процедура

Какво е taninoplasty (танинопластика)

Приставките

Снимка 345523

Източник: iStock

Те не са измислени случайно, а си имат цел, и трябва да ги използваме. Особено плоският накрайник, защото той концентрира въздушния поток в определена точка, което прави сушенето по-бързо, а и предпазва косата. 

Начин на подсушаване

И в това си има трик, който обаче не много хора използват. Най-добре за косата е да започнем подсушаването от корените към върховете, а не обратното. Така по-лесно можем да придадем и обем на косата, пише списание Self.