Ако имате "миловидно, любезно и приятелско" лице, британската компания на име Geomiq е готова да даде 130 000 долара, за да го купи.

И ако това не е добра оферта, наистина не знаем кое е.

Geomiq е компания за роботи, спонсорирана най-вече от китайски инвеститори, която е разработила роботи, достатъчно способни да служат като домашен асистент.

Снимка 449174

Източник: iStock

Тази седмица компанията публикува в блога си въпросната оферта, в която съобщава, че издирва хора, чиито лица отговарят на вече споменатите характеристики, за да ги използва в собствените си роботи.

В конкурса ще бъде избрано само едно лице, което ще бъде репликирано в абсолютен детайл в хилядите роботи, които компанията възнамерява да пусне на пазара по целия свят в близко бъдеще.

Според обявената информация става ясно, че тези роботи ще служат като прислужници и другари за възрастни хора, като от Geomiq припомнят, че населението на възраст над 85 години ще се увеличи трикратно до 2050 г.

Ще сключваме брак с роботи в близко бъдеще

Ще сключваме брак с роботи в близко бъдеще

Една футуристична прогноза

Освен като партньор за разговори, роботите ще могат да изпълняват ежедневни домакински задължения, да известяват за съобщения и обаждания и евентуално да пазят дома.

Така че, ако имаме миловидно лице и нямаме нищо против то да е вградено в машина, която ще съжителства с потенциално хиляди възрастни хора, имаме страхотната възможност да изкараме едни нелоши пари.