В традиционната си годишна статистика, сайтът със съдържание за възрастни Pornhub оповести тенденциите за миналата година. Порно винаги се е гледало и ще се гледа. Но как се променят предпочитанията ни?

Най-отличителната тенденция за изминалите месеци, която със сигурност ще продължи да се налага, е свързана с жените и порното. Те вече не са предимно активни участници във филмите за възрастни, но и активни зрители.

Снимка 334604

Източник: iStock

В крак с тази промяна в аудиторията, порно сайтовете отговарят със секции специално за жени. Именно този тип видеа е на първо място сред търсенията, с които може да се дефинира 2017 г. Според сексолози това се дължи на широката гласност на кампании срещу сексуално насилие и други подобни инициативи.

Те са успели да мотивират жените в световен план гласно да изразяват своите желания и да не се притесняват от предразсъдъци. Процентното съотношение жени-мъже, които посещават порно сайтовете, постоянно се увеличава в полза на нежния пол.

Снимка 334608

Предпочитания

Дамите търсят най-вече еротични и по-хард видеа с участието само на жени. Този тип се оказват предпочитани и като цяло от потребителите, независимо от техния пол. 

Друга любопитна тенденция показва, че търсенето на порно от типа ASMR (Autonomous sensory meridian response). В него се разиграват по-скоро еротични сцени с нежни докосвания и прошепвания. Те са откровено възбуждащи и целят "мозъчен оргазъм" у зрителите.

След лесбийското порно, на второ място се нарежда хентай, следвано от MILF. Доста харесвани се оказват и видеата със сюжети, включващи доведена майка или сестра.

Снимка 334609

Източник: Pornhub

81 милиона посетители дневно. 25 милиарда търсения за годината. Над 4 милиона качени видеа. Обща продължителност на клипчетата е около 68 години. Средно едно посещение трае 10 минути, разкриват още от Pornhub.