Безспорен факт е, че чаша-две ни правят по-игриви и освободени. Появява се специфичният блясък в очите и руменината по бузите. Изведнъж всички ставаме по-привлекателни и настроени за флирт. Това обаче е до време. Ако изгубим мярката, алкохолът бързо се превръща във враг на доброто настроение и, особено, на хубавия секс.

Ставаме безчувствени

На първо място спиртните напитки намаляват нашата чувствителност. Колкото повече чашки сме изпили, толкова повече нервни центрове сме деактивирали. Дори и да се държим на краката си и да не ни е лошо, стигне ли се до секс, сме непохватни и безчувствени.

При мъжете спиртните напитки могат да бъдат фатални за ерекцията. Оргазмът става почти непостижим - и за двата пола. Така опасността, дори и да се състои, сексът да се превърне в протяжно и уморително занимание е абсолютно реална, особено след като еуфорията от изпитите напитки отстъпи място на умората и съня.

Снимка 346669

Източник: iStock

Избираме неподходящ партньор 

Второ, но не по-малко неприятно, е, че ако сме прекалили с алкохола, е твърде вероятно да се приберем с някой абсолютно неподходящ екземпляр.

Първо, едва ли с такъв човек е възможно да се получи хубаво, тъй като истината, че не си подхождаме, бързо лъсва. Второто неприятно усещане идва, когато се събудим на сутринта и установим каква грешка сме допуснали. Понякога човек съжалява цял живот за подобно нещо. 

10 вида лош секс, който да ти се случи

10 вида лош секс, който да ти се случи

Не винаги консумирането на любовта е приятно занимание

Забравяме за сигурността

Факт, в нетрезво състояние често забравяме за безопасния секс. Ставаме безразсъдни, мислим си, че точно сега няма нужда от презерватив, но резултатите от подобна грешка може да са фатални. Венерически болести, ХИВ, нежелана бременност... Има ли смисъл да продължаваме.

С изпитите чаши, респективно, намалява и чувството ни за самосъхранение. Това води до куп рискове, особено за по-младите хора, които поради тяхната неопитност, могат лесно да се озоват в лоша компания и на неподходящо място.