Певицата Йоана Драгнева се е отдала на почивка във Флорида, Кей Уест. Изпълнителката не пропусна да посети къщата на Хемингуей. Кий Уест е най-южният град на Флорида и е известен със своя коралов риф, топло време, безгрижен начин на живот и със своите котки с по шест пръста на краката, които се скитат из улиците.

Снимка 272349

Друга популярна атракция е домът и музей на нобеловия лауреат Ърнест Хемингуей, който съдържа повече от 60 котки - много от тях с шест пръста на лапите си, така наречените полидактилни котки. Той пристига в града през пролетта на 1928 г. от Хавана заедно с втората си жена Полин.

Снимка 272348

Хемингуей изобщо не е имал намерение да се задържи в Кий Уест, но се забавя доставката на колата му "Форд", подарък за сватбата им с Полин. Само за седмица той и Полин се влюбват в Кий Уест и остават, припомня Bulgarian Post.

Снимка 272347
Снимка 272346

Ботаническата градина също е една от забележителностите на острова. Тайната градина на Нанси Форестър е един акр (4000 кв. м) градина, наподобявайки гъста, преобладаващо зелена тропическа гора. Това е експонат на дивата природа в горската градина.

Снимка 272350

Има също така Пеперудна и природна консерватория на Кий Уест, която е била избрана за най-добрата атракция на острова за последните четири години. Посетителите минават през оранжерия, която е пълна с тропически растения, птици и стотици пърхащи пеперуди.

Снимка 272351

Най-интересната част от пътуването ви може да се окаже следобедът, който е прекаран, плувайки с шнорхел над рифа, където можете да видите всички видове флуоресцентни риби да плуват покрай вас, както и малки акули. Ако сте търсели по-адреналинни екскурзии, да си наемете джет ски е точно за вас.