Снощи милиардерът Илън Мъск се похвали с поредния си технологичен успех. След като наскоро компанията му SpaceX изстреля в орбита Falcon Heavy, сега дойде ред на Falcon 9, натоварен с два експериментални сателита, наречени "Tintin A" и "Tintin B".

Мъкс публикува видео от изстрелването и се пошегува, че паролата за безжичния интернет е "марсианци". Пращането на сателитите в космоса е част от програмата на компанията, целяща да покрие цялото земно кълбо с високоскоростен интернет.

Снимка 341840

Източник: Youtube

По план, в орбита трябва да бъдат изстреляни 12 хиляди спътника. Ако това се случи, със сигурност в космоса ще стане доста пренаселено. Досега всички изстрелвани спътници са по-малко на брой.

С тази амбициозна задача милиардерът се надява да успее да достави интернет сигнал от космоса до най-отдалеченото кътче на планетата. А дали там имат устройства, с които да оползотворят тази екстра, е съвсем друг въпрос. Все пак, говорим и за бъдеща перспектива.

Засега Мъск не се наема с конкретни срокове, в които проектът му ще бъде финализиран. А когато и ако това се случи, със сигурност животът и на земята, и извън нея ще се промени, пише Business Insider.