Напоследък свикнахме новините около автомобилите да бъдат свързани с намеренията на големите производители да инвестират милиарди в електрически модели.

Hyundai, Джей Чанг и инвестицията за милиарди в електрически модели, която компанията обяви

Инвестицията за милиарди на Hyundai

Поредната компания, която залага на електрическите автомобили

И в този този тон научаваме за още един електрически автомобил, който ще бъде произведен от Honda, но със съдействието на Sony. Сигурно през главата на всеки геймър е минала мисълта, че автомобилът ще бъде оборудван с PlayStation 5, но силно се съмняваме това да се случи.

От разпространено изявление на двете компании става ясно, че са подписали меморандум, с който се разбират заедно да произведат нов модел електрически автомобил. Очакванията са да бъде пуснат в продажба през 2025 г.

Както може да се очаква, Honda ще проектира, произведе и дистрибутира на пазара въпросният модел, докато от Sony ще се погрижат за разработването на мрежовите и други услуги за мобилност.

Sony Mobility, Vision-S и какви са плановете на Sony за пазара на електромобилите

Как изглежда електрическия SUV на Sony

Още един EV производител

За целта ще бъде създадено съвместно предприятие, което се очаква да заработи до края на годината. Според Engadget, тази с сделка със Sony може да помогне на Honda да постигне целта си - цялата ѝ гама да бъде съставена само от електромобили до 2040 г.