Samsung Galaxy Z Flip, както се очаква да се казва сгъваемият телефон с кодово име "Bloom", най-вероятно ще се появи на 11 февруари в компанията на тазгодишните Galaxy S флагмани.

Samsung Galaxy S20, Galaxy Bloom и как ще се казват новите модели на компанията

Какво знаем за Samsung Galaxy S20 и Galaxy Bloom

Компанията залага на нови имена

Разумно би било да предположим, че вторият сгъваем модел на Samsung ще е най-скъпият сред джаджите, които компанията ще представи, но корейските медии съобщават, че това не е точно така.

Много възможно е Z Flip да е всъщност най-евтиният модел на събитието на Samsung, а корейският сайт Inews24 дори споменава конкретна цена - 860 долара.

Това е много по-малко от цената на Galaxy Fold, който се продава за 2000 долара, но нека не забравяме, че Z Flip най-вероятно ще е доста различен от Fold.

Z Flip ще е с по-малък екран от Fold и различен механизъм на сгъване

Източник: YouTube / Samsung

Z Flip ще е с по-малък екран от Fold и различен механизъм на сгъване

Моделът ще наподобява възродения Motorola Razr и ще е с много по-малък екран от Fold, което е достатъчна причина за по-ниската цена.

Със сигурност обаче Z Flip ще има какво да предложи откъм функции и характеристики, защото корейският производител най-вероятно ще иска да компенсира фиаското на Galaxy Fold с безупречен сгъваем модел.